Vanaf 15 jaar: fiscale voordelen

Mercedes-Klassieker Service

Fiscale voordelen vanaf 15 jaar en ouder!

Voor auto’s van 15 jaar en ouder wordt de bijtelling van uw auto gebaseerd op de actuele waarde in het economische verkeer en niet op de nieuwwaarde. Dit biedt u zakelijke voordelen. Om de waarde vast te stellen voldoet onze aankoopfactuur of een taxatierapport van een erkend taxateur. Het bijtellingpercentage bedraagt bij deze regeling 35%. Zo wordt zakelijk rijden met een Youngtimer nog eens interessant. Laat ons de berekening voor u maken, u zult versteld staan.

 

 

Vanaf 25 jaar: aangepaste motorijtuigenbelasting.

De overheid wil de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting (mrb) voor oldtimers aanpassen. Vanaf 1 januari 2014 betaalt u geen motorrijtuigenbelasting voor oldtimers die 40 jaar of ouder zijn. Voor oldtimers van 26 tot 40 jaar die op benzine rijden, betaalt u een aangepast tarief. Voor oldtimers die op diesel of lpg rijden en jonger zijn dan 40 jaar, vervalt de vrijstelling.

Oldtimers van 26 tot 40 jaar oud met benzinemotor

Voor oldtimers met benzinemotor geldt vanaf 1 januari 2014 een aangepast tarief voor de mrb. Dit geldt dus alleen voor voertuigen die vanaf 1973 tot en met 1987 voor het eerst zijn toegelaten op de weg.

Tarief mrb

Voor deze oldtimers met benzinemotor betaalt u een aangepast tarief, met een maximum van € 120 per jaar of  € 30 per kwartaal. Voorwaarde is dat u in de maanden december, januari en februari niet met de oldtimer rijdt en deze dus stalt. Moet de auto in deze maanden een apk-keuring ondergaan, dan kunt u een tijdelijke ontheffing vragen.
De regeling eindigt in 2028, als de auto’s die in 1987 zijn toegelaten 40 jaar oud zijn.

Oldtimers jonger dan 40 jaar op diesel of lpg

Voor deze auto’s betaalt u vanaf 1 januari 2014 het normale mrb-tarief.

Haalt u de ingebouwde lpg-installatie uit de auto en gaat de auto weer op benzine rijden? Dan kan de auto vallen onder de overgangsregeling voor motorrijtuigen met benzinemotor. Daarvoor moet de auto wel voldoen aan alle voorwaarden van de overgangsregeling.